Kurz je určený začiatočníkom aj pokročilým a je zameraný na zdravé pečenie z BIO celozrnných múk s použitím zdravších náhrad cukru a kvalitných surovín, pokiaľ možno v bio-kvalite. S celozrnnými múkami sa pracuje trochu ťažšie než s bielymi, avšak sú oveľa zdravšie. Predchádzate tak cukrovke, obezite, tráviacim problémom. Každý recept dostanete v 2 verziách – zo zmesi pre kváskovanie (zmes špaldy a dvojzrnky) a z čistej dvojzrnky pre ľudí s intoleranciou bežnej pšenice.
Program kurzu a čo sa naučíme:
- naučíme sa správne pripravovať sladké aj slané cesto z celozrnných múk a kvasu
- naučíme sa základné techniky práce s cestom pre akékoľvek drobné pečivo
- naučíme sa tvarovať guľky z cesta viacerými spôsobmi
- naučíme sa tvarovať sladké pečivo – brioška, makovka, lúpačka, pletené tvary aj s možnosťou plnenia
- naučíme sa tvarovať slané pečivo – dalamánky, žemle, pletenky, atď.
- povieme si, čím nahradiť cukor
- ochutnáme dvojzrnkové pečivo
- zodpovieme vám otázky o starostlivosti o kvas
- odnesiete si domov originálny taliansky kvas a pečivo pripravené na upečenie
Doneste si:
- 2 plechy – ideálne jeden hlboký a druhý plytký
- válok na valkanie cesta
- 2 ks papier na pečenie
- nádobu na lievito-madre kvas
- kto chce zásteru, zošit a pero