Kurz je určený začiatočníkom aj pokročilým a je zameraný na zdravé pečenie z BIO celozrnných múk. S celozrnnými múkami sa pracuje ťažšie než s bielymi, avšak sú oveľa zdravšie. Predchádzate tak cukrovke, obezite, tráviacim problémom. Každý recept dostanete v 2 verziách – zo zmesi pre kváskovanie (zmes špaldy a dvojzrnky) a z čistej dvojzrnky pre ľudí s intoleranciou bežnej pšenice.
Program kurzu a čo sa naučíme:
- správne pripravovať chlebové cesto z celozrnných múk a kvasu
- vysvetlíme si význam jednotlivých ingrediencií pre zdravie a technológiu pečenia
- naučíme sa správne vymiesiť cesto a stáčať ho do ošatky viacerými spôsobmi
- vysvetlíme si rôzne spôsoby kysnutia a pečenia
- naučíme sa ako sa starať o kvas
- ochutnáme zdravé chlebíky
- domov si zoberiete vymiesený chlebík na upečenie a v prípade záujmu aj zdravý ražný kvas
Doneste si:
- misku na miesenie cesta (sklo, umelá hmota alebo nerez)
- ošatku na 750 g chlieb
- sklenený pohárik na ražný kvas od lektorky
- kto chce zásteru, zošit a pero